Email met Thunderbird

Afdrukken

Email programma Thunderbird

Alternatief voor Windows Live Mail: Thunderbird

Voor mensen die gebruik maken van WLM (Win­dows Live Mail) wordt het steeds onveiliger om daarmee te blijven werken. Dit omdat Microsoft dit niet langer ondersteunt, wat inhoudt dat er geen updates meer komen om eventuele veiligheids­lek­ken te dichten.

Een ander alternatief is gebruik te maken van het e-mailprogramma Thunderbird. Het is in meerder talen verkrijgbaar waaronder Nederlands en Fries. Installeren is gemakkelijk:

Ga naar: https://www.mozilla.org/nl/thunderbird/ en download het programma.

Klik daarna op “ja” als daarom gevraagd wordt en het staat op je computer.

Het is mogelijk om binnen dit programma gebruik te maken van meerder e-mail accounts en het programma ondersteunt zowel IMAP als POP servers.

Om een e-mail account in te stellen heeft Thunderbird voor de meeste providers de gegevens al voorhanden, zodat het invullen van Naam, Email adres en wachtwoord voldoende is om een en ander werkend te maken. Zo niet dan moet je de gegevens van je provider hebben en die invullen bij ‘handmatige configuratie’.

Als laatste wil je waarschijnlijk gebruik maken van je oude e-mail adressen. Hiervoor moet je die in je oude email programma exporteren. Het bestand moet als CSV bestand opgeslagen worden! Let erop waar het opgeslagen wordt. Nu kan Thunderbird alleen komma gescheiden bestanden importeren en het geëxporteerde CSV bestand is punt-komma gescheiden. Om dit te veranderen open je het bestand in Kladblok of Notepad. In Kladblok > Bewerken > Vervangen. Zoeken naar “;” Vervangen door “,” > Klik nu op Alles vervangen. Klik op sluiten en opslaan. Dit bestand kan je nu in Thunderbird importeren. Wel nog even puzzelen welke velden de juiste gegevens bevatten.                                                                                                                         Paul Dudink

Heeft u vragen naar aanleiding van een van de bijdragen? Stuur een e-mail aan de auteur: Paul Dudink: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; Rob Spiekerman: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..