template2.jpg

SeniorWeb Amsterdam ZuidoostGoogle

Zoeken in de website

Email met tablet of smartfone

Email met tablet of smartfone                

Vaak is het niet mogelijk om email te versturen vanaf je laptop, tablet of smartphone als je niet thuis bent. Ontvangen gaat wel altijd goed.

Dit doet zich voor als je gebruik maakt van de uitgaande e-mailserver van je eigen provider (de SMTP-server), omdat die vaak controleert of je wel binnenkomt van het providernetwerk en weigert e-mail te versturen die vanaf een ander netwerk binnenkomt.

Een oplossing is om gebruik te maken van webmail maar dit kan lastig zijn, vooral omdat je dan geen gebruik kan maken van de adressen in je adresboek en ook niet weer thuis kan zien welke mails je verstuurd hebt. Dit laatste is op te lossen door altijd een kopie van je e-mail naar jezelf te sturen, maar dat vergt wel discipline. Wie webmail gebruikt moet wel het wachtwoord voor de e-mail kennen.

Een andere oplossing is gebruik maken van Gmail. Hiervoor moet je natuurlijk wel een Gmail account hebben. Om dit aan te maken ga je naar Google of gebruik de volgende link:

https://accounts.google.com/SignUp?continue=https%3A%2F%2Faccounts.google.com%2FManageAccount&hl=NL en vul de gegevens in.

Nu kan je als je niet thuis bent dit Gmail adres gebruiken om je e-mail te versturen. Dit gaat het gemakkelijkste als je in de APP waarmee je je email leest een extra account aanmaakt voor je Gmail. Dit heeft namelijk als voordeel dat je kan reageren op een e-mail naar je normale account door je Gmail-account als afzender te selecteren.

Een andere mogelijkheid, waarmee je meteen van alles af bent, is om bij de instellingen van je e-mail als uitgaande SMTP server te kiezen voor Gmail (smtp.gmail.com) Je kan thuis controleren of dit werkt! Eenmaal goed ingesteld kan je voortaan overal vandaan via Gmail de mail versturen.

Hopelijk komt deze tip nog op tijd om op vakantie te kunnen gebruiken. Zo nee, dan hopen we dat u van een prettige vakantie heeft kunnen genieten. Anders wenst de redactie u, mede namens het bestuur en de begeleiders, u een prettige vakantie toe.                                                                                                Paul Dudink

Heeft u zelf ook een handigheidje of een tip? Mail deze dan s.v.p. naar de redactie van de Nieuwsbrief (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Dan kunnen ook de andere leden hiervan profiteren. Gedeelde kennis, dat is toch de bedoeling van de club.