template2.jpg

SeniorWeb Amsterdam ZuidoostGoogle

Zoeken in de website

Bij computeraars die net iets meer van Windows willen weten, zijn de website, de nieuwsbrieven en de Computerbijbel voor Windows van SchoonePC al jaren een begrip. De Computerbijbel is ook op de club aanwezig, ter inzage. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer zeven keer per jaar; je kan je er zonder kosten op abonneren.

Recent is de honderdste nieuwsbrief verschenen. Deze keer niet gevuld met Windows-weetjes, computertips en antwoorden op vragen, maar met het persoonlijke verhaal van de man achter al deze zaken, Menno Schoone. Het gaat over de reden waarom hij zich in Windows 95 ging verdiepen en vervolgens met de ontwikkelingen mee ging, niet alleen op Windows-gebied maar ook in de manieren waarop hij zijn kennis meestal gratis ter beschikking van de wereld  kan stellen. Daarbij strekt het hem tot eer dat hij zich niet ontwikkeld heeft tot een gladde zakenman, maar de techniekliefhebber is gebleven die anderen graag met zijn kennis wil helpen.

 

In de hobbyruimte van de Venser werd op zaterdag

5 januari 2019 de traditionele Nieuwjaarsreceptie van de Senioren Computer Club Zuidoost gehouden.

De bijeenkomst was goed bezocht; ook vanuit Texel en Weesp werd er acte de présence gegeven.

Er waren uiteraard hapjes en drankjes beschikbaar.

De voorzitter, Ger Geers, sprak een welkomstwoord uit, zie het filmpje.

De aanwezigen konden terugkijken op een geslaagde middag.

Vandaag vernamen wij dat onze Weesper collega Bob Montagne begin januari 2020 is overleden.
Met zijn collega Erik Gräber van SeniorWeb Weesp heeft hij diverse cursussen op de club verzorgd. Bob en Erik vormden een apart duo. Altijd kibbelend en elkaar vliegen afvangend, de manier waarop zij nu eenmaal met elkaar omgingen, wisten zij de sjeu in de cursus te brengen.
Bob was een graag geziene gast op onze Nieuwjaarsborrels. Ook op de viering van het 20-jarig jubileum van de club was hij present. Op de Nieuwjaarsborrel van 2020 ontbrak hij echter. Nu weten wij waarom. Wij wensen zijn nabestaanden en collega's in Weesp veel sterkte.
Een online condoléanceregister is beschikbaar tot 5 april 2020.


Bob

Email programma Thunderbird

Alternatief voor Windows Live Mail: Thunderbird

Voor mensen die gebruik maken van WLM (Win­dows Live Mail) wordt het steeds onveiliger om daarmee te blijven werken. Dit omdat Microsoft dit niet langer ondersteunt, wat inhoudt dat er geen updates meer komen om eventuele veiligheids­lek­ken te dichten.