template2.jpg

SeniorWeb Amsterdam ZuidoostGoogle

Zoeken in de website

Computerclub
Kalender
Januari 2023
M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Agenda
Geen evenementen

SENIOREN EN COMPUTERS

Je hoort ouderen vaak zeggen:"computers, laptops, tablets" of "Die lessen zijn te duur" of "Ik ga s'avonds mijn huis niet uit!" of ook wel:" Ik kan me geen computer enz. veroorloven dus les nemen heeft geen zin!"
Al die argumenten gaan niet op als je als 50 plusser bent en lid wordt van de Senioren Computer Club Zuidoost.
Klik op de link voor het pamflet te lezen.

 

Even Buurten Senioren Computerclub Zuidoost

Helga Bartels is oud-voorzitter en ere-lid van de Senioren Computerclub Zuidoost en helaas pas overleden. Ze wilde nooit iets met computers te maken hebben, totdat ze jaren geleden een oproep las in stadsblad De Echo over het oprichten van een senioren computerclub. Ze vindt organiseren heel erg leuk, daarom is ze meteen naar de eerste bijeenkomst gekomen waar met 38 mensen een vereniging is opgericht. Dit was in juli 1999. Helga: “De club groeide als kool en op een gegeven moment zaten we op 180 leden”.

Computerclub
Elke werkdag van 13.30 uur – 16.30 uur is de computerclub geopend in Wijkcentrum de Venser voor ouderen uit Zuidoost die graag op hun eigen tempo willen leren over de mogelijkheden van computers. Er zijn altijd twee instructeurs aanwezig die helpen en tips geven aan de aanwezigen. Helga: “De computerclub is mijn kindje. Het is een ongedwongen manier van kennis maken met computers. Iedereen kan op zijn of haar eigen tempo kennismaken met de computer.”

Gezelligheid

Helga heeft het altijd leuk gevonden activiteiten te organiseren en zo heeft zij naast de cursusmiddagen veel gezellige activiteiten georganiseerd zoals een kerstdiner. Helga: “Dit was altijd een feest! Er zijn ouderen die al jaren lid zijn en die komen naast de club zelf ook echt voor de gezelligheid.”

Helga vindt de computerclub een gezellige en fijne club mensen en ze geeft aan dat iedereen geduld heeft in het leren begrijpen van computers. “Dat heb je als oudere ook wel echt nodig.”

In de computerruimte is het overigens wel altijd stil, je mag er niet roken, eten of drinken. Op die manier is de club spaarzaam op de computers.

De computerclub is momenteel gericht op ouderen vanaf 50 jaar. Helga: “Veel ouderen weten nog niet alles van computers en willen graag meer weten hierover.” Helga kan zelf niet meer naar de computerclub toe, ze is noodgedwongen uit de club gestapt vanwege haar mobiliteit. Volgens Helga werkt het bestuur achter de schermen ontzettend hard. Zij heeft zelf ook altijd veel over gehad voor de computerclub en dat heeft volgens haar iedereen binnen de vereniging.

“Als je een club bent, dan ben je allemaal hetzelfde.”

Wat wenst u voor de buurt?

Helga geeft aan dat het prettig zou zijn als er meer leden en/of bestuursleden zich aanmelden voor de club. Ze hoopt dat daarmee ook eenzaamheid onder ouderen bestreden wordt. Helga: “Aan eenzaamheid kun je wat doen, maar je moet het wel willen.”

Bent u senior, woonachtig in de Venserpolder en bent u geïnteresseerd in de computerclub? U kunt u aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie vindt u op: www.computerclubzuidoost.nl.
De computerclub bevindt zich in woonzorgcentrum De Venser, Berthold Brechtstraat 1.